Harjoitusohjelma ja tapahtumat loppuvuodelle.

05.10.2019

Tulevat tapahtumat:

Sali 5-v synttärit 12.10.

Pian on taas vuosi kulunut edellistä synttärikemuista. Paljon on mahtunut vuoden sisään ja nyt on taas aika kokoontua isomalla porukalla pitämään hauskaa.

Ameising reis starttaa klo 10.00->

Vinossa ruokaa klo 14.00->

Ruokalistat ja ilmoittautumis lippulaput löytyy salin tiskiltä.

Ps. Wihtori tuossa lupaili että illasta olisi myös ohjelmaa yössä meiningillä #AmezingNightWithWihtori

 

CrossFit Open 10.10.-11.11.

Openit siirtyy nyt kevälltä tänne syksylle ja ensimmäinen laji julkaistaan tulevan viikon perjantaina, suomen aikaan aamuyöstä. Tälläkin kertaa open lajit tulevat löytymään ohjelmoinnista, eli vaikka et kisaan osallistu pääset kyllä jumppaamaan lajit läpi. Niille kenelle open on vielä vieras käsite, tässä lyhyt selitys.

CrossFit Open on maailman laajuinen online, jossa lajit suoritetaan kotisaleilla. Lajeja on viisi, joista julkaistaan 1/viikko. Kilpailu mikä toimii karsintana CrossFit Games:hin (lajin mm-kisat), tämän kisan perusteella jaetaan myös tittelit ”fittest in finland” yms… Ikäluokkia löytyy vaikka kuinka paljon ja skaalattuakin tekemistä löytyy.

Lisää openeistä löytää https://games.crossfit.com

 

Muita tapahtumia:

Pieksäjäiset 9.11. – Joukkuekisa Pieksämäellä, Cf Mikkelistä menossa 2 joukkuetta.

Linna Masters karsinta 11.-27.10. .- Karsinta Hämmenlissa käytäviin kisoihin, missä on edellisvuosina ollut Cf Mikkelin edustusta mukavasti.


Loppuvuoden treenit:

Yleiskatsaus:

Synttäreiden jälkeen lähetään harjoitusohjemassa kohti uutta jaksoa. Karkeloista tähän hetkeen on painettu perusvoima ja peruskunto edellä luoden pohjaa työkapasiteetille. Seuraavaksi aletaan nostatamaan hieman tehoja kohti joulunpyhiä tarkoituksena ottaa pientä piikkiä tammikuussa tuleviin TalviKarkeloihin.

 

Voima:

Voimapuolella painetaan jatkossa menemään voimakestävyys ja maksimivoima edellä. Voimakestävyydessä painopiste on tutuissa jutuissa mutta koitetaan saada liikenopeutta nostettua. Maksimivoimassa pääpaino on voimannostoliikkeissä jossa pyritään nostamamaan raskasta kuormaa.

Kunto:

Vauhtikestävyyttä luvassa, joten luvassa treenejä joissa mennään sykkeet melko korkealla keskipitkiä harjoituksia. Luvassa toki myös matala tehoisia perukuntoharjoituksia sekä käydään välillä myös tarkastamassa miltä tuntuu kun sykemittarin sykealue on punaisella. Tarkoituksena tuoda lähes joka viikolle soutu-treeni jossa luvassa nousujohteinen ohjelma vauhtikestävyyteen.

Taito:

Takana on hyvä pätkä käsilläkävely harjoittelua joka pyritään nyt tuomaan osaksi metcon harjoitteita (aina myös skaalaus mahdollisuus). Uusia taitoja lähdetään ihmettelemään renkaiden kanssa kohti ”ring muscle up”-liikettä. Samalla on tarkoitus kehittää olkapäiden ja ylävartalon voimaa rengasharjoitteilla.

Mitä muuta luvassa:

Juoksutestit! JEE!

Urpolan 5km käydään täräyttämässä lähiviikkoina ja katsotaan onko sillä osastolla tapahtunut muutoksia.

Myös ”laji” ja voimatestit tullaan tekemään tällä kaudella uudestaan, mutta ei heti alkukaudesta.

Lisäksi tietty nuo Open lajit ovat kohta joka viikkoista kivaa.