Muutoksia harjoitusohjelmaan.

16.04.2019

22.4. startti

Ensi viikon maanantaina starttaa uusi harjoitusohjelma, joka on suunniteltu CrossFit Mikkelin asiakkaille. Ohjelmalla tavoitellaan CrossFit:in perusideaa eli tehdään kaikista harrastajista tasapainoisia ”arjen urheilijoita”.

 

Harjoituskaudet:

Uuteen ohjelmaan on suunniteltu selkeä kausijaksotus, joka tukee kilpailemista KuntoKarkeloissa ja TalviKarkeloissa. Ohjelma ei kuitenkaan ole puhdas kisaohjelma, vaan suunniteltu perusharrastajalle, jolla ei ole kisatavoitteita. Kilpailevat harrastajat pystyvät käyttämään salin ohjelmointia oman kisaohjelmointinsa perusrunkona. Liikkelle lähdetään kuntoilijan ”tehokaudella”.

Harjoitusviikot:

Nyt rytmitetään myös viikot, jotta riittävä palautuminen sekä uusien taitojen oppiminen on mahdollista. Kevyen viikon harjoituskuormitus on suunniteltu siten, että viikon jälkeen olo on energinen ja palautunut. Keskiraskaankin viikon jälkeen tulisi olla energiaa jäljellä, vaikka harjoituskuormitus on selkeästi kevyttä viikkoa haastavampi. Kovat viikot sen sijaan sisältävät sellaisia harjoituksia, että viikon päätyttyä kehonhuolto tai palauttava treeni kuulostaa oikeasti kivalta vaihtoehdolta.

Päivärytmitys:

Jokainen harjoitus ei ole yhtä kuormittava, oli kyse kevyestä viikosta tai kovasta. Harjoitukset on suunniteltu eri asteittain kuormittavaksi. Lepo on kevyin ja tarkoittaa lähinnä kehonhuollon tasoista kuormitusta. Kevyen harjoituksen tavoitteena on saada hiki pintaan mutta harjoituksen jälkeen olon tulisi edelleen olla energinen. Keskiraskalla harjoituksella haetaan rankempaa kuormitusta, mutta pienen huilin ja palautusjuoman jälkeen tulisi jaksaa jatkaa omia arkiaskareitaan reippaasti. Kovaan harjoitukseen koitetaan ladata kehosta kaikki ja harjoituksen jälkeen kropan tulisi tutista jonkun aikaa.

3+1 rytmi historiaan…

Vanha rytmi 3treeniä + 1 kehonhuolto ei jatku uudella systeemillä. Tilalle tulee vapaa rytmi, joka tarkoittaa sitä, että kehonhoulto/palauttava treeni on sinä päivänä mihin se harjoitusohjelmassa parhaiten sattuu. Rästit-tunti on ollut hyvä juttu ja se pysyy mukana kehonhuoltopäivillä.

Tiimi- ja parijumpat tekee paluun

Näitä on kaivattu ja kivoja/toimivia treenejä nämä on, joten ko. harjoituksia tullaan näkemään lähes jokaisen viikon ohjelmassa.

Testaus

Ohjelma sisältää testauksia ja niitä tullaan toistamaan hyväksi katsomallamme ajanjaksolla. Testejä tulee olemaan erilaisia ja ensimmäinen tullaan suorittamaan ohjelman toisella viikolla. Testaus on suunniteltu harrastajaa varten ja lisäksi tarkoituksena on hakea dataa ohjelman toimivuudelle.